Site-ul de Internet al procurorului suedez care il cerceteaza pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, pentru un caz de viol, a fost tinta unui atac informatic marti, a anuntat un grup de securitate informatica, citat de AFP.

Potrivit Panda Security, site-ul procurorului aklagare.se a devenit inaccesibil in urma actiunii unor pirati regrupati in cadrul unui grup denumit "Anonimi", transmite MEDIAFAX.

Tentativele AFP de a se conecta la site in jurul orei 18.00 (miercuri, 1.00, ora Romaniei) au ramas fara succes.

Atacul informatic care a vizat site-ul procurorului suedez intervine dupa ce Julian Assange, el insusi fost pirat informatic, a fost plasat in detentie marti, la Londra, in cadrul unui caz de viol si violenta sexuala in Suedia, tara care cere extradarea sa.

Potrivit Panda Security, grupul "Anonimi" a atacat site-ul procurorului suedez, precum si pe cel al serviciului de plata online PayPal si al bancii postale elvetiene.


PayPal a blocat tranzactiile financiare ale WikiLeaks saptamana trecuta, in timp ce Postfinance, filiala bancara a Postei elvetiene, a anuntat luni ca a inchis contul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, din cauza "informatiilor false privind locul de domiciliu".

Site-ul WikiLeaks a fost si el tinta atacurilor cibernetice de cand a inceput sa posteze online circa 250.000 de telegrame diplomatice americane, la 28 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.