Compania Visa a suspendat autorizarea tuturor platilor catre WikiLeaks, dupa ce MasterCard International blocase anterior viramentele adresate site-ului, considerand activitatile sale drept "ilegale", transmite AFP.

"Visa Europe a decis sa suspende autorizarea de plati catre site-ul WikiLeaks, in asteptarea unor elemente suplimentare privind natura activitatilor sale si inainte de a afla daca el contravine regulamentului de functionare al Visa", precizeaza un comunicat al societatii, informeaza MEDIAFAX.

"Este o decizie pe care am luat-o din proprie initiativa", a declarat un purtator de cuvant al Visa. "Nu cred ca am actionat sub efectul unei presiuni exercitate de vreun Guvern", a adaugat el.

Un purtator de cuvant al MasterCard a apreciat activitatea WikiLeaks drept ilegala. "Regulamentul MasterCard interzice clientilor sa se angajeze sau sa faciliteze, direct sau indirect, orice actiune ilegala", a declarat Chris Monteiro, citat de CNET, un site de informatii privind noile tehnologii.

WikiLeaks, care a provocat furia Washingtonului prin publicarea a mii de documente militare si note diplomatice americane, a cerut publicului sa faca donatii pentru a-i sustine activitatile.

Postfinance, filiala bancara a Postei elvetiene, anuntase luni ca a inchis contul australianului Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, din cauza unor "false declaratii privind domiciliul sau, la deschiderea contului".

Acest cont, care ar fi fost destinat donatiilor pentru apararea lui Julian Assange si altor membri ai WikiLeaks, a fost retras de pe site. Insa logo-urile MasterCard si Visa apareau in continuare marti pe pagina de viramente prin card bancar de pe site-ul WikiLeaks.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.