Site-ul WikiLeaks a publicat o lista secreta cu locuri sensibile din toata lumea, pe care Statele Unite vor sa le protejeze de atacuri teroriste, deoarece pierderea lor, in opinia Departamentului de Stat, "ar afecta in mod semnificativ" securitatea americana.

Aceasta telegrama a Departamentului de Stat, datand din februarie 2009, le cere reprezentantelor diplomatice americane sa intocmeasca liste cu infrastructuri si intreprinderi din lume "a caror pierdere ar afecta in mod semnificativ sanatatea publica, securitatea economica si/sau securitatea nationala a Statelor Unite", informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

In aceasta lista, publicata in noaptea de duminica spre luni si care include numeroase tari, figureaza cabluri submarine de telecomunicatii, porturi, mine si intreprinderi care fabrica in special produse farmaceutice importante pentru sanatatea publica.

Referitor la Franta, lista citeaza grupul farmaceutic Sanofi-Aventis si grupul industrial Alstom, precum si punctele de sosire ale cablurilor de telecomunicatii transatlantice, la Plerin si Lannion, in departamentul Côtes d'Armor.

Cititi si: Fondatorul WikiLeaks: Obama ar trebui sa-si dea demisia!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.