Liderul comunist Vladimir Voronin a atacat din nou Romania si a cerut Rusiei o implicare mai activa in R.Moldova, intr-un interviu acordat cotidianului rus Moscovskii Komsomolet, relateaza PRO TV Chisinau.

Potrivit lui Voronin, Romania, in interesele sale unioniste, si-ar fi trimis tancuri in preajma Chisinaului. "Tancurile romanesti sunt deja in preajma Chisinaului si nu ne ramane decat sa aruncam cu grenade sub ele. Cam asa iese la noi", a declarat Voronin, citat de Jurnal de Chisinau in editia electronica.

Potrivit lui Voronin, Romania pariaza impotriva comunismului. "Ei ne considera foarte periculosi pentru interesele pe care le au in R.Moldova. Pentru interesele de unionism si nationalism. Ei mai considera ca R.Moldova se apropie atat de incet de Romania din cauza comunistilor", a adaugat liderul PCRM.

Totodata, el a precizat ca Rusia nu pariaza pe nimeni si pe nimic. "Nu spun ca Rusia ar fi trebuit sa vina si sa ne ajute sa castigam. Doamne fereste! Noi alegem Parlamentul unui stat suveran. Dar noi suntem parteneri strategici, avem 22 la suta dintre cetateni vorbitori de limba rusa. Rusia nu poate si cred ca nici nu va fi indiferenta la ce se intampla in R.Moldova. Indiscutabil Rusia trebuie sa fie prezenta aici, chiar daca unor nu le place", a continuat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.