Recenta asasinare a fostei sefe de vama e una dintre cele 600 de crime comandate in ultimii 4 ani

Sinka Matova, ucisa luni in Bulgaria, a avut legaturi cu lideri ai lumii interlope, potrivit fostului secretar din Ministerul bulgar de Interne, Deviatko Devetkov. Acesta a subliniat ca organizatiile de lupta impotriva crimei organizate din Bulgaria ar trebui sa stie lucrul acesta.

Noul ambasador al SUA la Sofia, John Beyrle, in primul sau discurs public de la numirea in functie, a condamnat situatia criminalitatii din Bulgaria. Comentind cazul asasinarii oficialului bulgar, Beyrle a vorbit despre subminarea increderii populatiei in institutiile publice, din cauza esecului de a lupta eficient impotriva crimei organizate.

Matova, fosta sefa de departament in vama Gorubliane, a fost impuscata impreuna cu soferul ei, luni dimineata, intr-un cartier din sudul Sofiei. Trei gloante au strapuns geamurile jeepului care, ulterior, a lovit o cafenea.

Prin vama Gorubliane au intrat in Bulgaria cea mai mare parte dintre incarcaturile turcesti si chinezesti, chiar in perioada cind Matova era in functie. Soferul acesteia era un personaj cu antecedente penale, fiind acuzat de huliganism.

"Sint socat de acest act de violenta si barbarism", a declarat Seful Vamilor, Asen Asenov, citat de agentia Focus. "E improbabil ca activitatea ei ca sef de departament sa fie motivul pentru aceste fapte teribile", a adaugat el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.