Mai multe case au fost distruse sambata dimineata, potrivit politiei, in trei localitati de incendiul care devasteaza nordul Israelului inca de joi, in timp ce aproximativ zece bombardiere cu apa venite din strainatate si-au reluat zborul.

Mai multe case din Ein Hod, Nir Hetzion si Yemin Hod, ai caror locuitori au fost evacuati, au fost distruse de flacari, a anuntat politia.

Acest incendiu, cel mai grav din istoria Israelului, a provocat moartea a 41 de persoane, dintre care 36 de gardieni de inchisoare aflati intr-un autobuz cuprins de flacari, transmite MEDIAFAX.

Toate drumurule din apropiere de Muntele Carmel, unde s-a declansat incendiul, au fost inchise de fortele de ordine, care vor sa evite un aflux de curiosi.

Zeci de avioane straine venite sa ajute la stingerea incendiului si-au reluat zborurile. Un avion gigantic venit din Rusia, de tip Iliusin 77, care poate sa deverseze 42.000 de litri de apa la fiecare survol, a ajuns in Israel. Aeronavele venite din Grecia, Franta si Marea Britanie sunt, de asemenea, pregatite de actiune.

Premierul Benjamin Netanyahu si-a multiplicat apelurile de ajutor catre liderii straini pentru a obtine si alte avioane specializate in stingerea incendiilor, de care Israelul duce lipsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.