Principalele sindicate spaniole au anuntat incetari ale lucrului si greve pe aeroporturile spaniole, care vor afecta fara indoiala perioada sarbatorilor, informeaza postul public de radio.

Datele grevelor nu vor fi facute publice pana la 9 decembrie, insa este evident sindicalistii au facut anuntul in semn de protest fata de decizia guvernului spaniol de a privatiza AENA (compania spaniola care gestioneaza aeroporturile si traficul aerian).

Reprezentantii sindicatelor sustin ca resping in totalitate noul model de functionare al AENA (din care statul vrea sa vanda 49%), pentru ca 'ni se pare o nebunie sa privatizeze cele doua 'bijuterii ale coroanei' - aeroporturile Barajas (din Madrid) si El Prat (din Barcelona). Sindicalistii sustin ca regreta foarte mult faptul ca mobilizarile ii vor afecta pe pasageri, insa atrag atentia ca in joc sunt multe locuri de munca, transmite Agerpres.

Prin privatizarea AENA (cu 49%) si a loteriei nationale (cu 30%), guvernul spera sa stranga la buget 14 miliarde de euro - dupa cum a anuntat premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, in cadrul unui nou pachet de masuri destinate atingerii tintei reducerii deficitului pentru 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.