Presedintele interimar moldovean, Mihai Ghimpu, si-a exprimat, miercuri, recunostinta pentru "intelepciunea si rabdarea" cu care a tratat Traian Basescu Republica Moldova si pentru "ajutorul dezinteresat in promovarea idealului" comun de integrare in UE.

"Va suntem profund recunoscatori, in primul rand Dumneavoastra personal, pentru intelepciunea si rabdarea cu care ne tratati, pentru ajutorul dezinteresat in promovarea idealului nostru comun - integrarea in Uniunea Europeana", se arata intr-un mesaj de felicitare adresat presedintelui Traian Basescu cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, publicat pe site-ul Presedintiei moldovene.


Ghimpu afirma ca a apreciat eforturile depuse de Romania pentru promovarea si sustinerea constanta a Republicii Moldova in cadrul organismelor internationale si regionale. "Pe perioada aflarii mele in functia de Presedinte, am beneficiat din plin de spiritul de intelegere si de deschidere pe care l-ati manifestat fata de mine si compatriotii mei, de o relatie cu adevarat frateasca intre Chisinau si Bucuresti pe care mi-as dori enorm de mult s-o putem continua si pe viitor", se arata in textul mesajului, citat de MEDIAFAX.

El si-a exprimat si convingerea ca "generatiile care vor veni vor sti sa aprecieze si mai mult (...) aportul poporului roman si al conducatorilor sai la integrarea Republicii Moldova in marea familie europeana". Ca o "dovada a angajarii fara precedent a Romaniei in favoarea Republicii Moldova", presedintele moldovean invoca eforturile de promovare a Chisinaului la Bruxelles si in capitalele tarilor membre UE, "mesajele deschise de sprijinire a nazuintelor (...) de a scapa de mostenirea din trecut", de promovare a reformelor democratice si economice si de construire a unui stat de drept.

Ghimpu afirma ca apreciaza "la justa valoare" si sprijinul acordat Guvernului format de Alianta pentru Integrare Europeana, "inclusiv asistenta generoasa" acordata dupa inundatiile din 2010.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.