Parlamentari francezi au declarat marti ca presedintele Nicolas Sarkozy le-a vorbit despre intentia de a candida pentru un nou mandat in 2012, insa Presedintia a precizat ulterior ca liderul francez a spus numai ca, potrivit Constitutiei, nu poate avea decat doua mandate succesive, relateaza AFP.

Sarkozy s-a intalnit marti, la Palatul Elysee, cu un grup de parlamentari ai partidului majoritar UMP, mai multi dintre acestia afirmand ca Sarkozy si-a declarat intentia de a candida pentru un nou mandat prezidential. "Daca unii nu au inteles inca, de acum este mai mult decat clar", a afirmat o participanta la intalnire.

"Presedintele a spus: «Nu pot fi acolo pentru mai mult de doua mandate»", a precizat Palatul Elysee, in timp ce surse din anturajul sau au subliniat ca presedintele nu a vrut decat sa sublinieze ca, potrivit Constitutiei, nu poate obtine mai mult de doua mandate succesive.

Unii dintre participantii la intalnire au relatat insa ca Sarkozy ar fi spus "Stiti, eu sunt acolo pentru doua mandate, nu mai mult", transmite MEDIAFAX.

"Cand ai doua mandate, e suficient (...) Cand esti la Elysee, primesti lovituri. Dupa aceea, este mult mai liniste. E dolce vita", ar fi adaugat el, reamintind ca sotia sa, Carla Bruni-Sarkozy, este italianca, a afirmat una dintre participantele la intalnirea cu presedintele francez.

In discutii private, Sarkozy, ales in 2007 pentru un mandat de cinci ani, isi ascunde tot mai putin intentia de a candida in 2012, insa, la nivel oficial, el afirma ca va lua o decizie in toamna anului viitor.

Referindu-se la "atacurile din partea stangii si a presei", Sarkozy ar fi povestit ca a intrebat un patron de presa de ce stirile despre el apar intotdeauna pe prima pagina a ziarelor. "Daca ar fi (Martine) Aubry, nu s-ar vinde, dumneavoastra sunteti cel care vinde", ar fi raspuns interlocutorul sau, potrivit participantilor la intalnirea de la Palatul Elysee. Martine Aubry este prim-secretarul Partidului Socialist francez, principalul partid al opozitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.