Coreea de Nord va riposta printr-un "contraatac militar fara mila" in fata oricarei intruziuni in spatiul sau maritim, a anuntat duminica Guvernul de la Phenian, intr-un comunicat difuzat de agentia oficiala KCNA.

"DPRK (Coreea de Nord) va intreprinde un contraatac militar fara mila la cea mai mica tentativa de patrundere in spatiul sau maritim, in viitor", precizeaza comunicatul, publicat de ziarul partidului comunist, relateaza MEDIAFAX.

Avertismentul nord-coreean a fost publicat la cinci zile dupa ce Phenianul a bombardat insula sud-coreeana Yeonpyeong, atacul provocand moartea a patru persoane
.

"Provocarile Coreei de Sud se inscriu in cadrul programului lor brutal de aparare a liniei lor de demarcatie", a adaugat comunicatul oficial.

Phenianul nu recunoaste traseul "liniei de demarcatie", care traseaza frontiera maritima dintre Nord si Sud si a fost stabilita de ONU dupa razboiul din Coreea (1950 - 1953).

Coreea de Sud si SUA au lansat astazi ample exercitii militare navale in largul coastei vestice a Peninsulei Coreene

"Rachetele par sa tinteasca avioanele noastre de lupta care zboara in apropiere de Linia de Limita Nordica, granita din Marea Galbena dintre cele doua Corei", a declarat o sursa guvernamentala sud-coreeana, citata de agentia Yonhap, potrivit Realitatea. La cateva ore dupa inceperea exercitiilor militare, locuitorii insulei sud-coreene vizate marti de atacul nord-coreean au primit ordin de a se ascunde in adaposturi.


DOSAR 9AM: Cele doua Corei, in prag de razboi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.