Mii de politisti au fost trimisi pentru a restabili ordinea in zonele mai sarace din Rio de Janerio unde, in ultimele trei zile, oameni inarmati, suspectati ca ar fi traficanti de droguri, au jefuit si incediat masini si au blocat drumurile principale.
Politia braziliana a impuscat cel putin 15 persoane in cartierele sarace din Rio de Janeiro in incercarea de a stopa un val de violente care ar fi fost pornit de traficantii de droguri, scrie BBC News.

Cu toate acestea, oameni inarmati au continuat sa opreasca masini si autobuze, sa fure pasagerii si sa incedieze masinile, au declarat reprezentati ai fortelor de ordine.

Oficialii brazilieni au declarat ca traficantii de droguri se razbuna pe operatiunile incepute de politie, care sunt menite sa aduca linistea in cartierele "mahala".

"Exista grupuri de criminali care sunt aici de 20, 30 de ani si este posibil ca aceste grupuri sa nu doreasca sa se lase batute. (...) Insa nici noi nu ne vom da batuti. Daca vor continua asa, noi ne vom dubla eforturile. Oricine va intra in calea noastra, va fi dat la o parte ", a declarat directorul pentru siguranta publica din Rio.

Politia a declarat ca 15 persoane care erau suspectate a fi membri ai gruparilor de traficanti au murit in schimburile de focuri de miercuri. Inca de la sfarsitul saptamanii trecute, mai mult de 20 de persoane si-au pierdut viata in ciocnirile dintre traficanti si politie.

Potrivit site-ului brazilian de stiri G1, bombe, grenade si pistoale au fost confiscate de politie in timpul raidurilor facute.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.