Greva generala contra masurilor de austeriate a condus, miercuri dimineata, la anularea unor curse aeriene si paralizarea unor porturi din Portugalia, afectand puternic si serviciile publice si mari intreprinderi, potrivit unor surse oficiale si sindicale, citate de AFP.
Sectorul transporturilor era extrem de afectat. Miercuri nu era prevazuta nicio cursa aeriana, atat la plecare, cat si la sosire, pe aeroporturile portugheze, potrivit ANA, care administreaza aeroporturile portughezem, scrie MEDIAFAX. Peste trei sferturi dintre trenuri au fost anulate, dar si 60 la suta dintre autobuze, potrivit datelor furnizate de conducerea companiilor Comboios de Portugal si Carris.

La Lisabona nu circula niciun metrou, iar transportul fluvial intre cele doua maluri ale fluviului Tejo a fost intrerupt, au confirmat companiile Metropolitano de Lisboa si Transtejo.

Greva, convocata de principalele doua centrale sindicale, CGTP si UGT, care efectueaza pentru prima data o actiune comuna din 1988 si pana in prezent, paraliza, de asemenea, sectoarele educatiei, numeroase scoli fiind inchise, si al sanatatii, majoritatea spitalelor asigurand doar un serviciu de urgenta minim, potrivit unor surse sindicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.