Romania si Bulgaria au a treia cea mai scazuta speranta de viata din Uniunea Europeana, fiind depasite numai de Lituania si Letonia.
Potrivit BTA, la polul opus, Luxemburg si Cipru au cea mai mare speranta de viata. Datele au fost prezentate in cadrul celui de-al Treilea Forum Demografic European: Dimensiunea Demografica a Strategiei Europa 2020, organizat de Directia Generala (DG) Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitatea de Sanse din cadrul Comisiei Europene.

Forumul considera factorul demografic ca fiind unul cheie in implementarea Strategiei Europa 2020, care ar urma sa asigure o dezvoltare sustenabila, bazata pe o economie verde, scrie AGERPRES.

Populatia UE creste in special datorita 'importului' de cetateni din tari din afara blocului comunitar, iar acest lucru nu este de asteptat sa se schimbe, deoarece rata natalitatii in randul europenilor scade continuu, s-a precizat in cadrul conferintei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.