Busculada survenita luni seara la Phnom Penh, in ultima zi a unui festival popular traditional, s-a soldat cu cel putin 378 de morti si 755 de raniti, a anuntat marti un purtator de cuvant al Guvernului cambodgian, adaugand ca bilantul ar putea creste, relateaza AFP.
Miscarile multimii au blocat sute de persoane pe un pod care face legatura intre capitala si Insula Diamantelor, pe fluviul Mekong, unde se desfasurau festivitati cu ocazia Sarbatorii Apei.

"Sunt 378 de morti si numarul continua sa creasca", a declarat Phay Siphan, adaugand ca 755 de persoane au fost ranite.

Premierul cambodgian Hun Sen a prezentat condoleante familiilor victimelor, mentionand ca busculada si cauzele acesteia raman inca necunoscute, potrivit Sky News.

"Este necesara o investigatie mai aprofundata a celor intamplate", a spus premierul, anuntand ca o comisie urma sa fie constituita in acest scop.

Un bilant precedent mentionase 180 de morti. "La ora 01.00 (marti, ora locala, 20.00, ora Romaniei, luni), 180 de persoane erau decedate si bilantul va creste", declarase anterior seful Guvernului, potrivit MEDIAFAX.

Busculada a avut loc pe un pod care leaga capitala Phnom Penh de Diamond Island, o mica insula pe fluviul Mekong, unde erau organizate festivitatile anuale cu ocazia Sarbatorii Apei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.