Presedintele iranian a decis sa vanda vechea sa masina fabricata in anii '70, un Peugeot 504, la o licitatie internationala, pentru a strange bani in vederea unui program imobiliar pentru cei defavorizati, a anuntat luni presa iraniana, citata de AFP.
"Ahmadinejad a decis duminica, in cadrul unui seminar pe tema proiectului de locuinte Mehr, sa isi puna masina in vanzare" pentru a ajuta proiectul, potrivit site-ului de Internet al televiziunii publice, care il citeaza pe ministrul Afacerilor sociale, Sadeq Masouli.

"Aceasta masina va fi propusa spre vanzare la o licitatie internationala si vom anunta in curand pretul de plecare", a adaugat Masouli, fara a oferi alte detalii, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit declaratiei sale de avere depusa in 2005, cand a preluat presedintia, Ahmadinejad detine un apartament de 155 de metri patrati intr-un cartier modest din estul Teheranului si o masina Peugeot 504 alba, model din 1977, scrie rte.ie.

Proiectul Mehr prevede construirea de catre cooperative a un milion de locuinte in tot Iranul, pe terenuri deja furnizate gratuit de stat. Aceste locuinte cu pret redus, ce beneficiaza de o dobanda bonificata, sunt destinate persoanelor cu venituri mici.

Aproximativ 3,7 milioane de familii au depus o cerere pentru a beneficia de proiectul Mehr, lansat in timpul primului mandat al lui Ahmadinejad, si un milion au fost declarate eligibile. La inceputul lui 2010, Guvernul a anuntat semnarea unor contracte pentru construirea unui prim lot de 525.000 de locuinte, potrivit gulfnews.com.

Ahmadinejad, care cultiva imaginea unui presedinte "apropiat de popor", a declarat, dupa realegerea sa contestata din iunie 2009, ca "locuintele, locurile de munca si reforma economica" vor fi prioritatile sale in cel de-al doilea mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.