Anchetatori ONU si un oficial din cadrul politiei libaneze sustin ca exista dovezi ca miscarea siita Hezbollah este implicata in asasinarea fostului premier libanez Rafic Hariri in februarie 2005.
Dezvaluirile se refera la interceptari telefonice analizate de Comisia ONU care ancheteaza acest asasinat, informeaza Canadian Broadcasting Corporation, citata de editia online a Washington Post.

Potrivit convorbirilor telefonice, lideri Hezbollah au comunicat cu proprietarii telefoanelor mobile folosite pentru coordonarea atentatului in care au murit 23 de persoane, inclusiv fostul premier libanez Rafic Hariri, scrie MEDIAFAX.

Presa speculase deja ca procurorii ONU intentionau sa puna sub acuzare membri ai Hezbollah in acest caz.

Rezultatele anchetei au fost predate Tribunalului special ONU, care se va ocupa de inculparea suspectilor. Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, care sustine ca asasinatul a fost comis de Israel, a avertizat ca miscarea siita nu va accepta punerea sub acuzare a membrilor sai.

In octombrie 2005, procurorul ONU Detlev Mehlis declara ca asasinarea lui Rafic Hariri "nu ar fi putut avea loc fara aprobarea sefilor serviciilor secrete siriene si a unor membri ai serviciilor libaneze".

In august, liderul miscarii siite libanze Hezbollah, Hassan Nasrallah, acuza Israelul de asasinarea fostului premier libanez Rafic Hariri, anuntand ca va prezenta, in curand, "elemente" in acest sens, care vor ajuta ancheta efectuata de un tribunal ONU.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.