Zece mii de membri ai echipelor de interventie, respectiv 95 la suta dintre cei care au lucrat la Ground Zero dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, au acceptat 625 de milioane de dolari, compensatii pentru problemele de sanatate intampinate.

Compania de asigurari special creata in acest sens in 2004, WTC Captive, a precizat intr-un comunicat ca 10.043 de reclamanti au semnat actul de conciliere. Dintre cei mai grav afectati, 98 la suta au semnat, subliniaza compania.

Sumele atribuite membrilor echipelor de interventie sau familiilor lor variaza mult si pot merge de la cateva sute de dolari la peste un milion de dolari, in functie de gravitatea bolilor sau maladiilor cronice care au rezultat in urma activitatii la Ground Zero, scrie MEDIAFAX.

De exemplu, un nefumator care a inceput sa sufere de astm agravat in primele sapte luni dupa atentate va putea primi intre 800.000 si 1,05 milioane de dolari, iar familia unei persoane decedate in urma inhalarii de fum si praf nocive ar putea primi 1,5 milioane de dolari.

"Acest acord reprezinta finalizarea justa si echitabila a acestor plangeri, el ii protejeaza pe cei veniti in ajutorul acestui oras cand am avut nevoie cel mai mult"
, a declarat primarul New York-ului, Michael Bloomberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.