Aproximativ zece homosexuali rusi au participat sambata, la Sankt Petersburg, la prima manifestatie autorizata din Rusia, in cursul careia au fost insultati de un grup de contramanifestanti care au aruncat cu oua.

Afisand pancarte pe care se putea citi "Pentru o veritabila toleranta" sau "Pentru drepturile omului", homosexualii au fost rapid inconjurati de circa 30 de contramanifestanti, in principal tineri partizani ai gruparilor de extrema-dreapta si ortodoxe, precum si batrane care tineau icoane, scrie MEDIAFAX.

"Pederasti"
, "Jos perversii!", au scandat contramanifestantii, aruncand cu oua in directia homosexualilor.

Participantii la manifestatie au fost protejati de politie pentru a evita sa fie agresati de opozanti.

"Faptul ca aceasta manifestatie a fost autorizata este deja un pas inainte pentru noi si pentru intreaga Rusie democratica", a declarat Maria Efremenkova, una dintre organizatoarele mitingului.

Manifestatiile pentru cauza homosexualitatii in Rusia sunt interzise frecvent, mai ales la Moscova, unde fostul primar Iuri Lujkov le-a calificat drept "opera lui Satana".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.