Al-Qaida si grupari apropiate acestei retele "ar pregati" un atentat la Berlin impotriva sediului Parlamentului german, Reichstag, scrie saptamanalul german Der Spiegel.

Politia criminalistica germana (BKA) si Ministerul de Interne nu au putut fi contactate imediat pentru a comenta aceste informatii, relateaza MEDIAFAX.

Citand surse din politie, revista precizeaza ca "teroristii vor sa ia ostatici si sa provoace o baie de sange cu arme de foc".

BKA a fost contactata telefonic de mai multe ori, de un jihadist, aflat in prezent in strainatate, care sustine ca vrea sa paraseasca organizatia, continua Der Spiegel.

Informatiile pe care acesta le-a furnizat l-ar fi determinat pe ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, sa avertizeze miercuri populatia cu privire la riscuri crescute de atentate islamiste pe teritoriul german, potrivit revistei.

Conform jihadistului, "trupa de comando este formata din sase persoane: doua dintre ele au plecat spre Berlin in urma cu sase pana la opt saptamani. Ceilalti patru teroristi, un german, un turc, un barbat originar din Africa de Nord si unul a carui identitate informatorul nu o cunostea, asteapta sa plece in Germania".

"Atentatele sunt prevazute pentru februarie sau martie",
a afirmat acesta, potrivit Der Spiegel.

Revista adauga ca de Maiziere a fost avertizat cu privire la un atentat al unui "grup siit indian", in urma cu doua saptamani, de catre FBI (politia federala americana), care afirma ca gruparea "a incheiat un pact cu al-Qaida si vrea sa trimita doi teroristi in Germania".

Guvernul german a anuntat miercuri consolidarea masurilor antiteroriste, din cauza unui risc sporit de atentate islamiste, un atac fiind prevazut pentru sfarsitul acestei luni.

Aceasta este prima data cand Germania, care se declara in mod regulat in colimatorul organizatiilor islamiste extremiste, evoca un proiect atat de concret, chiar daca nu au fost oferite precizari privind tinta exacta.

Una dintre masurile de securitate cele mai vizibile este ridicarea unor bariere in jurul cladirii Reichstag.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.