Coletul suspect descoperit in timpul incarcarii, in Namibia, a unui avion cu destinatia Munchen, facea parte dintr-un exercitiu american, a declarat miercuri ministrul german al Afacerilor Interne, Thomas de Maiziere

"Experti si politia criminalistica germana (BKA) au examinat bagajul pe loc. Este vorba despre un test in conditii aproape reale, la originea caruia se afla Statele Unite", a declarat el, intr-o conferinta de presa, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca acest colet nu continea "explozivi" si ca "niciun moment pasagerii nu au fost in pericol".

Politia namibiana a interceptat miercuri, pe Aeroportul International din Windhoek, un colect suspect.

Comandantul politiei namibiene, Sebastian Ndeitunga, a declarat joi seara ca acest bagaj consta "intr-o geanta de calculator infasurata intr-o folie de plastic" si ca in interiorul acesteia s-a descoperit "un sistem cu fire electrice si un ceas".

Aceasta descoperire a fost facuta chiar in momentul in care Germania intra in alerta, in urma unor indicii "concrete" ale unor planuri de atentate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.