Rusia, unul dintre liderii mondiali in exportul de arme, a inregistrat vanzari de arme in valoare totala de 8,5 miliarde de dolari (6,2 miliarde de euro) pe 2010, ceea ce reprezinta un record, a anuntat vineri un oficial rus de rang inalt din domeniul armamentului.

Livrarile de arme ale intreprinderii publice ruse responsabile de exporturile de armament, Rosoboroneksport, totalizeaza "pe tot anul 2010 o valoare de 8,5 miliarde de dolari", a declarat Serghei Cemezov, directorul Rostehnologhii, din care face parte Rosoboroneksport.

Potrivit MEDIAFAX, pe termen mediu, carnetul de comenzi al intreprinderii se ridica la 37 de miliarde de dolari (27 de miliarde de euro), a adaugat Cemezov in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai Asociatiei de Afaceri Europene (AEB), care regrupeaza majoritatea companiilor mari straine din Rusia si publica statistici cu privire la acestea.

Printre tarile care cumpara in mod traditional armament din Rusia figureaza India, China, Algeria si Malaysia, carora li se adauga clienti mai recenti ca Venezuela si Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.