Premierul Italiei si-a suparat din nou cetatenii platitori de taxe, dupa ce a anuntat ca a cheltuit aproape 100.000 de dolari pentru a atasa un penis si doua maini, sculpturii de marmura "Venus si Marte".
Potrivit London Telegraph, noul scandal in care este implicat premierul Silvio Berlusconi nu mai are la baza prostitutia sau infidelitatile, ci excentricitati artistice. Se pare ca politicianul a investit 70.000 de euro (95.000 de dolari) pentru a reconstitui faimoasa statuie romana "Venus si Marte", careia i s-a adaugat un organ sexual masculin si membre.

Penisul a fost atasat operei originale folosindu-se un sistem magnetic. Sculptura care ii reprezinta pe Zeul Roman al Razboiului, Marte si Zeita Dragostei si Frumusetii, Venus, au primit si cate o mana, toate partile anexate fiind detasabile, ceea ce face ca investitia sa fie (aproape) inutila.

Statuia a fost inchiriata de la Muzeul Terme di Diocleziano museum si plasata la intrarea biroului lui Berlusconi de la Palazzo Chigi, iar premierul a raportat conducerii muzeului ca restaurarea statuii nu va folosi metodele traditionale, potrivit digitaljournal.

Retail jobs

Oricum, arhitectul personal al lui Berlusconi, Mario Catalano a luat aceasta decizie si a declarat ca restaurarea statuii a fost autorizata, relateaza The Guardian. Acesta a mai adaugat ca "exista doua filozofii ale restaurarii monumentelor de arta: una este doar sa cureti o statuie si sa o lasi asa cum este, alta este sa o refaci in intregime, fara sa o deteriorezi, pentru a oferi publicului o imagine nedeformata a lucrarii, asa cum a fost ea gandita de catre creator."

Cu toate acestea, contribuabilii sunt suparati pe Guvernul italian care a aruncat cu milioane de euro pe arta si pe bugetul alocat mostenirii artistice a Italiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.