O grupare care are legaturi cu reteaua terorista al-Qaida, Armata Islamului, a difuzat pentru prima data o amenintare in limba ebraica impotriva Israelului, afirmand ca va razbuna uciderea, miercuri, in Fasia Gaza, a doi membri ai organizatiei, relateaza Jerusalem Post.
Intr-o inregistrare care dureaza 30 de secunde, difuzata pe un site asociat cu organizatia, se poate auzi o voce care spune ca "agresorii evrei" nu vor fi protejati de atacuri cu racheta si alte amenintari pana cand nu se retrag din "teritoriul palestinian".

Autorul amenintarilor s-a identificat ca fiind un membru al gruparii Ansar al Sunna, prezenta in Fasia Gaza, scrie MEDIAFAX.

  • Islam Yassin, in varsta de 35 de ani, din Jabalya, si fratele sau Muhammad au fost ucisi miercuri in Fasia Gaza, dupa ce fortele israeliene au lansat un atac aerian impotriva membrilor gruparii.

Matti Steinberg, un fost oficial din serviciile israeliene de informatii specializat in islam, a declarat pentru postul de televiziune Canal 10 ca folosirea limbrii ebraice intr-o declaratie al-Qaida este neobisnuita. "Se pare ca ideea din spatele acestui demers este sa-i faca pe evrei sa simta ca amenintarea este mai iminenta acum, si nu doar un avertisment distant", a apreciat el.

Steinberg a precizat ca membrii al-Qaida folosesc in general alte limbi decat pe cea araba in declaratiile lor pentru a "propovadui" islamul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.