Traficul de date al unor site-uri guvernamentale americane a fost redirectionat, scurt timp, prin servere din China, in aprilie, anunta membrii comisiei de ancheta a Congresului.

Timp de 18 minute, aproximativ 15 la suta din traficul de date a fost redirectionat prin China, inclusiv date din site-uri ale armatei americane, Fortelor Navale, Corpului Marinei Militare, Fortelor Aeriene, oficiului secretarului Apararii, Senatului si NASA, potrivit unui raport al Comisiei economice si de revizuire a securitatii SUA - China, relateaza MEDIAFAX, citand CNN.

Potrivit raportului, traficul de date a fost redirectionat de China Telecom, o companie de stat.

Nu se stie daca redirectionarea datelor a fost intentionata, daca Guvernul chinez a jucat vreun rol in acest incident sau daca au fost compromise informatii sensibile.

"Departamentul Apararii este preocupat de redirectionarea traficului Internet in mod intentionat, in afara operatiunilor normale. Securitatea informatiilor Pentagonului nu a fost afectata de redirectionare. (...) Pentagonul este pe cale sa stabileasca procedurile pentru abordarea eventualelor vulnerabilitati actuale si viitoare", a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, locotenent-colonelul April Cunningham.

Larry Wortzel, un membru al comisiei de investigare, a declarat ca, in conditiile in care date militare au fost accesate timp de 18 minute, ar fi posibil sa fi fost "preluate putine informatii" cu ajutorul "unor computere puternice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.