Administratia Bush, care nu pierde nici o ocazie sa evidentieze democratia din SUA, este acuzata de mai multi jurnalisti si experti americani ca practica un cult al secretului, obligandu-i din ce in ce mai mult sa citeze surse anonime.

Figurand din martie pe lista Adunarii Generale a Societatii Interamericane de Presa (SIP), a tarilor care incalca libertatea presei, dupa incarcerarea jurnalistei de la New York Times, Judith Miller, SUA au fost inca o data criticate de jurnalistii nord-americani.

"Administratia presedintelui George W. Bush este cea care interzice oamenilor care nu sunt purtatorii ei de cuvant si care vorbesc cu jurnalistii sa fie citati cu numele lor real", a adaugat el. Daca Bob Woodward, celebrul jurnalist de la Washington Post, care a stat la baza scandalului Watergate, ar fi fost tratat precum Judith Miller, destituirea presedintelui Richard Nixon "ar fi fost imposibila", in anul 1974, pentru ca scandalul nu ar fi izbucnit niciodata, a declarat Coleman.

Jurnalista Judith Miller de la New York Times a fost incarcerata incepand din 6 iulie, pentru ca a refuzat sa dezvaluie identitatea unei surse.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.