Bilanţul victimelor epidemiei de holera care a lovit Haiti la jumatatea lunii octombrie a depasit 1.000 de morţi, inregistrandu-se un total de 1.034 de morti, cu 117 mai mulţi fata de bilanţul difuzat duminica.

Ministerul haitian al sanatatii scrie pe site-ul sau ca au avut loc 16.799 de internari de la inceputul epidemiei, si 2.157 de duminica. In plus, in capitala Port-au-Prince s-au inregistrat in total 38 de decese, cu 11 mai multe fata de raportarea precedenta, relateaza AGERPRES.


Conditiile precare de igiena din taberele de refugiati ridicate dupa seismul de 12 ianuarie provoaca temeri privind o progresie rapida a epidemiei de holera, maladie foarte contagioasa, in tara cea mai saraca din cele doua Americi.

Luni au izbucnit confruntari intre membrii Castilor Albastre si manifestanti furiosi fata de gestionarea epidemiei de holera de catre autoritati, soldate cu doi morti si 20 de raniti. ONU a recunoscut că a deschis focul, in legitima aparare, asupra unuia dintre cei doi barbati care au decedat, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.