Cel putin opt persoane au murit si alte 90 au fost ranite, luni, in urma unui incendiu declansat intr-un bloc-turn cu 28 de etaje din centrul Shanghai, au anuntat oficialii si presa

Cel putin opt persoane au murit in acest bloc de locuinte, care a luat foc, din motive inca necunoscute, in timpul lucrarilor de renovare, a anuntat agentia China Noua, informeaza MEDIAFAX, citand AFP. Citand surse spitalicesti si politienesti, agentia oficiala a adaugat ca cel putin 90 de persoane au fost ranite.

Incendiul a emis o importanta cantitate de fum in centrul metropolei chineze, potrivit imaginilor transmise de televiziune.

Mai multe persoane s-au aruncat de la geamurile cladirii pentru a scapa de flacari, a anuntat agentia China Noua.

Potrivit martorilor oculari, citati de agentia oficiala, focul s-a declansat pe esafodaj, dupa care s-a propagat in intreaga cladire, construita in districtul Jingan, in centrul acestei metropole cu 20 de milioane de locuitori.

(Clic aici pentru Galeria Foto)

Mai multi locatari au sarit pe schele si aproximativ alti zece faceau semne de pe acoperis unui elicopter ce survola blocul si care incerca sa coboare o scara pentru a-i ajuta, a anuntat Shanghai Daily.

Circa zece persoane au fost spitalizate in districtul Jingan, a declarat un oficial local.

Pompierii, sositi la fata locului cu zece autospeciale, incercau in continuare sa stinga focul, care s-a declansat la ora 14.00 (08.00 ora Romaniei). In jurul orei 17.00 (11.00 ora Romaniei), ei au reusit sa controleze incendiul in primele 20 de etaje, a anuntat site-ul oficial EastDay.com. Aproximativ 100 de locatari au fost salvati, potrivit China Noua.

In acest bloc-turn locuiau 156 de familii, in principal cadre didactice, majoritatea aflate la pensie, a adaugat China Noua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.