Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a numit duminica pe Francois Fillon in functia de premier, functie din care acesta demisionase sambata seara.

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a acceptat sambata seara demisia Guvernului condus de premierul Francois Fillon, deschizand astfel calea unei remanieri anuntate cu mai multe luni in urma.

"Aplicand articolul 8 al Constitutiei, Francois Fillon i-a prezentat presedintelui Republicii demisia Guvernului", se arata intr-un comunicat al Palatului Elysee, scrie MEDIAFAX.

"Presedintele Republicii a acceptat demisia si a pus astfel capat functiilor premierului Francois Fillon", adauga comunicatul oficial.

Demisia Guvernului reprezinta prima etapa a unei remanieri anuntate cu cinci luni in urma si care se va incheia, conform unor surse guvernamentale, in cursul zilei de luni.

  • Surse politice franceze au declarat sambata ca este foarte probabila desemnarea lui Fillon pentru formarea urmatorului Guvern, iar premierul demisionar a fost primit de doua ori sambata la Presedintie.
  • Vicepremierul Jean-Louis Borloo, ministru al Ecologiei, care vizeaza la randul sau functia de prim-ministru, a fost primit si el, in cursul dupa-amiezii, la Palatul Elysee.

Presedintele francez a decis sa accelereze calendarul remanierii, iar fostul prim-ministru Alain Juppe si-a anuntat implicit revenirea in guvern, surse guvernamentale afirmand ca el ar urma sa preia portofoliul Apararii.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.