Numarul nasterilor in Germania a scazut semnificativ, ajungand in 2009 la un record dupa cel de-al doilea razboi mondial, in pofida investitiilor guvernului german de miliarde de euro in stimulente pentru a combate scaderea populatiei.

Germania are o populatie de 82 milioane de locuitori, dar rata scazuta a natalitatii inseamna ca varsta medie este in crestere, impiedicand dezvoltarea celei mai mari economii a Europei, scrie AGERPRES.

Potrivit Biroului Federal de Statistici din Wiesbaden, in 2009 s-au nascut 665.126 copii, in timp ce in 2008 s-au nascut 682.514. Un oficial al biroului de statistica a afirmat ca datele din 2009 sunt cele mai scazute inregistrate in Germania din 1945, cand s-au nascut 520.000 de copii.

Germania are una dintre cele mai scazute rate ale natalitatii din Europa.

Experti in demografie au prognozat ca populatia Germaniei ar putea scadea de la 82 de milioane la aproximativ 50 de milioane pana in 2050, in timp ce tari cu populatii in crestere, ca Franta si Marea Britanie, ar putea sa o depaseasca spre finalul acestui secol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.