Presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, le-a promis, marti seara, alegatorilor ca va insista in Parlament sa fie interzise simbolurile Partidului Comunistilor (PCRM), apreciind ca acestia ar trebui loviti in cap cu ciocanul de pe sigla lor, relateaza Jurnal de Chisinau, in editia online.

"Asemenea unor insecte care stau pe spatele animalelor, comunistii sug, sug, sug, sug si sug, iar noi tacem. Noi trebuie sa luam ciocanul acela de pe sigla lor si sa li-l dam in cap", a spus presedintele Partidului Liberal, in sectorul Buiucani al capitalei.

Ghimpu nu este multumit nici de faptul ca PCRM foloseste drapelul lui Stefan cel Mare in campania electorala. "Comunistii au vazut ca risca sa le fie interzise secera si ciocanul si au iesit cu steagul lui Stefan cel Mare si Sfant. De parca Stefan cel Mare a fost prim-secretar de partid peste Moldova. Ei manipuleaza, asa cum au facut si in cei opt ani de guvernare", a precizat Ghimpu, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, in opinia presedintelui PL, comunistii sunt gelosi de faptul ca Uniunea Europeana a ajutat Republica Moldova sa depaseasca criza. "UE nu ne ajuta pentru ca Filat e tanar, iar Ghimpu e si mai tanar. Avem sustinerea UE pentru ca programul nostru corespunde valorilor europene. Noi daca ne vom detasa de aceste valori, atunci usa se va inchide", a spus seful statului.

Pe finalul intalnirii cu alegatorii, Ghimpu a mentionat ca nu are nevoie de putere, ci mai degraba ar prefera sa stea intr-un lan de porumb, sa coseasca si sa miroase iarba proaspata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.