Papa va reuni toti cardinalii la 19 noiembrie pentru a discuta in special despre pedofilie, in timp ce Biserica este afectata de grava criza a abuzurilor sexuale asupra minorilor de catre clerici, a anuntat luni Vaticanul intr-un comunicat, citat de AFP.

"Papa a invitat membrii colegiului cardinalilor si noii cardinali la o zi de reflectie si de rugaciune, vineri, 19 noiembrie", a anuntat Vaticanul.

El a precizat ca una dintre temele reuniunii va fi "raspunsul Bisericii la cazurile de abuzuri sexuale". "Aceasta va fi prezentata de cardinalul William Levada, prefectul congregatiei pentru Doctrina credintei, transmite MEDIAFAX.

De la publicarea, in noiembrie 2009, a unui raport care dezvaluia sute de abuzuri sexuale comise asupra copiilor de catre persoane din cadrul Bisericii in regiunea Dublin (Irlanda), acoperite de superiorii lor ierarhici, papa Benedicat al XVI-lea se confrunta cu cea mai grava criza a Bisericii din ultimii ani, amplificata de scandaluri similare in alte tari europene si in Statele Unite.

Aceasta reuniune, la care vor participa 203 "printi ai Bisericii", va avea loc inaintea unui "consistoriu obisnuit" in cadrul caruia cei 24 de noi cardinali numiti de papa la 20 octombrie isi vor prelua atributiile.

Organizat in mod sistematic cu usile inchise, acest "consistoriu extraordinar" ii permite Papei sa se consulte cu toti cardinalii, desemnati sa il asiste in conducerea zilnica a Bisericii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.