Saptamana trecuta, intreaga opinie internatioanala, oameni simpli si organizatii de aparare a drepturilor omului au protestat impotriva anuntului ca iraniana Sakineh Ashtiani va fi spanzurata, dupa ce o imensa presiune international desfasurata la toate nivelurile a reusit sa o scape pe aceasta de moartea prin lapidare.

Un mesaj urgent a facut inconjurul lumii: "Maine (n.r. 4 noiembrie 2010), Sakineh va fi spanzurata! Semneaza aceasta petitie ca sa ii salvam viata!". [Iraniana condamnata la moarte ar putea fi executata miercuri]

Sakineh nu a mai fost spanzurata in ziua anuntata, insa va putea muri in orice clipa, dar nimeni nu stie sigur cand se va intampla asta.

Iar starea de incertitudine este o tortura psihica poate chiar mai rea decat insasi moartea, subliniaza siteul www.digitaljournal.com. Chiar daca vom reusi sa salvam viata lui Sakineh, oare cum va reusi ea sa se ridice din acest adanc cosmar in care a fost aruncata de o lege islamica nedreapta?


Femeia de 43 de ani a scapat de omorul prin lovituri cu pietre, pedeapsa pentru adulter, datorita unei campanii internationale pe care au demarat-o copiii ei in varsta de 22 si 17 ani si care spun ca mama lor este nevinovata.

Ei descriu aceasta sentinta ca pe un adevarat cosmar si spun ca marturisirea femeii ar fi fost obtinuta prin tortura.

Insa cosmarul nu a luat sfarsit aici, autoritatile de la Teheran implicand-o pe femeie intr-un nou proces nedrept, nesustinut de probe, prin care aceasta este acuzata de moartea sotului ei. Pedeapsa: moartea prin spanzurare.

  • Ceea ce este si mai tragic este faptul ca Sakineh Ashtiani a devenit in mod grotesc, un fel de papusa de carpe, prin care Iranul manipuleaza opinia publica internationala.

A amenintat de mai multe ori ca femeia va fi excutata, pentru a renunta apoi in ultima clipa, datorita presiunilor internationale diplomatice si non-guvernamentale.

Citeste in continuare pe Garbo.ro si despre implicarea lui Nicolas Sarkozy in cazul lui Sakineh Mohammadi Ashtiani,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.