Mai mult de 500 de persoane au murit in Haiti din cauza epidemiei de holera, a anuntat sambata Ministerul haitian al Sanatatii.

Conform unui bilant precedent, pana in data de 3 noiembrie holera provocase moartea a 442 de persoane, iar alte 6.742 se aflau internate in spital, transmite MEDIAFAX, citand AFP. Noul bilant, publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii, indica 501 decese si 7.359 de persoane spitalizate.

Epidemia, declansata la 20 octombrie, provoaca zilnic moartea a 32 de persoane, iar alte 404 sunt internate in spital, conform statisticilor oficiale.

Analize de laborator efectuate in Statele Unite au demonstrat ca epidemia din Haiti este provocata de o bacterie similara unor tulpini specifice zonei Asiei.

Autoritatile haitiene se tem de o noua extindere a epidemiei, ca urmare a inundatiilor inregistrate dupa trecerea uraganului Tomas, care a afectat teritoriul tarii vineri. "Suntem ingrijorati din cauza conditiilor sanitare in care traiesc sute de mii de victime ale cutremurului din 12 ianuarie", a declarat recent un reprezentant al Ministerului haitian al Sanatatii. [Haiti: Multi bolnavi de holera sustin ca au baut apa potabila]

Conform bilanturilor anuntate de organizatii nonguvernamentale, circa 1,3 milioane de haitieni traiesc in tabere de refugiati dupa cutremur.

Haiti: Uraganul Tomas lasa in urma numeroase pagube si morti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.