Uraganul Tomas s-a indepartat vineri de Haiti, unde a provocat moartea a cel putin sase persoane si pagube a caror amploare este inca dificil de estimat, deoarece unele zone sunt inca izolate din cauza inundatiilor.

Intensitatea ploilor s-a redus vineri dupa-amiaza la Port-au-Prince, unde scolile, institutiile publice si aeroportul au fost inchise inaintea trecerii uraganului, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Presedintele Rene Preval a cerut populatiei sa ramana vigilenta, afirmand ca precipitatiile si rafalele de vant se mai pot intensifica si risca sa provoace alunecari de teren si inundatii, iar epidemia de holera care afecteaza deja Haiti se poate extinde.

Cel putin 442 de persoane au murit in urma epidemiei, declansate la jumatatea lunii octombrie. [Holera a facut peste 200 de victime in Haiti]

Cel putin sase persoane au murit joi si vineri in Haiti, doua dintre victime fiind inregistrate la Leogane, oras distrus in proportie de peste 60 la suta de cutremurul din 12 ianuarie. [Haiti, amenintat de un nou cutremur devastator?]

"Vom avea mai multe victime, din cauza inundatiilor si a alunecarilor de teren", a avertizat Philippe Joseph, reprezentant al Protectiei Civile, adaugand ca localitatile cel mai grav afectate sunt inca inaccesibile.

Preval a declarat ca Guvernul urmeaza sa trimita ajutoare masive pentru populatia afectata de uragan. [Catastrofe naturale in lume]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.