Zece barbati arestati la sfarsitul saptamanii de politia antitero britanica pregateau o serie de atentate cu masina-capcana in Marea Britanie, potrivit mai multor publicatii britanice. Suspectii au fost retinuti sambata, la Croydon, o periferie din sudul Londrei, precum si la Wolverhampton si Derby, in centrul Angliei.

Barbatii sunt suspectati ca au planuit atentate ce urmau sa aiba loc in mai multe orase din Anglia, cu substante explozive conventionale incarcate in masini pe care trebuiau sa le detoneze in locuri aglomerate. Cei zece au legaturi cu Abu Mussab al Zarqawi, liderul retelei Al Qaeda in Irak. In plus, teroristii Al Qaeda au planuit sa deturneze un avion de pasageri din Europa de Est si sa-l prabuseasca peste un terminal aglomerat din aeroportul Heathrow, omorand sute de persoane, au afirmat surse din serviciile de securitate, citate de aceeasi publicatie.

O sursa din serviciile de securitate britanice a declarat ca o celula Al Qaeda a fost depistata executand misiuni de recunoastere la un aeroport din Europa de Est, posibil in Polonia, Letonia sau Estonia. MI5 a primit informatii detaliate despre un asemenea plan inca din februarie 2003. O a doua componenta a planului, sugerata de Osama Bin Laden, facea referire la un atac cu mortiere asupra unui avion de pasageri care decoleaza.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.