Paisprezece persoane au fost ranite, intre care una grav, intr-o explozie aparent cauzata de o scurgere de gaze naturale, marti, al carei suflu a distrus mai multe case, in nord-vestul Angliei.

Deflagratia, survenita catre ora 7.15 GMT (9.15, ora Romaniei), in Irlam, in apropiere de Manchester, a fost auzita pe o raza de cativa kilometri. Ea a distrus in intregime cel putin cinci case si a ranit paisprezece persoane, potrivit politiei, citata de AFP.

O femeie, in varsta de 76 de ani, a fost grav ranita. Potrivit serviciilor de ambulanta, aceasta a suferit arsuri pe 30% din suprafata corpului. Celelalte persoane, opt adulti si cinti copii, au fost ranite usor, transmite Sky News.

"Cand au sosit pompierii era haos in zona. Una dintre cladiri era aproape demolata si peste tot alergau oameni agitati. A trebuit sa facem mult mai mult decat ne cere datoria (n.r. de pompier) si sa le salvam vecinii", a declarat unul dintre pompierii care au fost prezenti in zona pentru a stinge focul.

Potrivit MEDIAFAX, au fost declansate cautari, dupa ce un caine a reactionat la o prezenta umana sub daramaturi, dar salvatorii au declarat ca sunt aproape siguri ca nu a fost blocat nimeni.

"Nu avem informatii cu privire la persoane disparute", a anuntat un purtator de cuvant al salvatorilor.

Pe o raza de 600 de metri in jurul zonei unde s-a produs deflagratia, politia continua sa faca investigari, mai scrie Sky News.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.