Intreaga populatie a unui sat din Guatemala este data disparuta in urma unei uriase alunecari de teren, care s-a produs la cateva ore dupa ce uraganul Stan a maturat regiunea. Aproape toti cei 1.400 de locuitori ai satului Panabaj, din regiunea turistica a lacului Atitlan, sunt considerati morti, dupa ce un val de pamant inalt de 12 m s-a prabusit brusc asupra localitatii.

Doar cateva persoane s-au salvat, reusind sa fuga la timp sau agatandu-se de putinii copaci care au ramas in picioare. Nici unul din copiii din sat nu a ramas in viata. Imposibilitatea de a mai dezgropa vreun cadavru sau de a mai identifica vreo casa a determinat autoritatile sa inceteze cautarile de supravietuitori si sa declare satul "groapa comuna". Situata pe buza unui vulcan stins transformat in lac, localitatea a mai fost expusa alunecarilor de teren, dar nici una nu a fost de o asemenea violenta.

Intreaga regiune a fost greu lovita de uraganul Stan, care a provocat ploi abundente ce au scos raurile din matca, au distrus poduri si drumuri si au creat premisele unor alunecari de teren care se mai manifestau si la cateva zile dupa trecerea furtunii. Pe langa cei 1.400 de morti din satul Panabaj, uraganul Stan a lasat 500 de morti in restul Guatemalei si alte 100 in El Salvador si Mexic.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.