Comisia Electorala Centrala (CEC) din R.Moldova a realizat mai multe spoturi, folosind inclusiv o melodie de jale, pentru a indemna alegatorii sa participe la scrutinul parlamentar anticipat din 28 noiembrie.

In spotul realizat de Comisia Electorala, oameni simpli canta piesa "Lume, lume..." pentru a indemna alegatorii sa vina la urne, informeaza MEDIAFAX, citand PRO TV Chisinau.

Comisia Electorala a explicat ca melodia de jale, inspirata din "Lume, lume, soro lume" cantata de celebra Maria Tanase, a fost aleasa din cauza starii de "oboseala electorala" din R.Moldova, scrie publika.md.

"Tristul" apel face parte din campania de informare lansata de catre Comisia Electorala Centrala, comenteaza PRO TV Chisinau. Reprezentantii Comisiei Electorale au explicat ca au ales aceasta melodie de jale pentru ca este cunoscuta si cantata de toti moldovenii. Alte doua spoturi sunt adresate moldovenilor aflati in strainatate.

CEC a plasat deja pe www.lume.md un spot sonorizat cu cantecul „Lume, lume...", scrie publicatia online azi.md.

Potrivit site-ului postului Europa Libera, campania de informare electorala se desfasoara la radio, la televiziune, dar si online, pe site-uri de socializare precum Facebook si Twitter, si pe Youtube. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a declarat ca sloganul campaniei este "Voteaza, lume!".

Potrivit presedintelui Comisiei Electorale Centrale, Eugen Stirbu, Guvernul va cheltui doar 300.000 de lei moldovenesti (18.000 de euro) pentru aceasta campanie, intrucat costurile cele mai mari sunt acoperite de donatori.

Cititi si: OSCE supravegheaza alegerile din R. Moldova

R. Moldova: Dispute pe tema alegerii presedintelui

Un an de la Revolutia Twitter: Boboc, decorat post-mortem

AFP: Tinerii de la Chisinau fac 'revolutie' prin internet


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.