Cel putin 185 de persoane - inclusiv 120 de civili - au fost ucise in Irak in octombrie, bilantul fiind al doilea ca amploare dupa luna noiembrie 2009, conform unor date furnizate de Ministerul Sanatatii, Ministerul Apararii si cel de Interne, informeaza AFP.

Potrivit surselor citate, 120 de civili, 45 de politisti si 20 de militari au fost ucisi in atacuri comise luna trecuta, iar bilantul include ostaticii crestini omorati de al-Qaida duminica intr-o biserica din Bagdad. In plus, 363 de persoane - 202 civili, 86 de politisti si 75 de militari - au fost ranite, iar aproximativ 50 de insurgenti au fost ucisi, alti 250 fiind arestati, transmite MEDIAFAX.

Este vorba de cel mai grav bilant dupa cel din noiembrie 2009, cand 122 de irakieni au fost omorati.

Ziua cea mai tragica a fost duminica, atunci cand 37 de credinciosi si preoti au fost ucisi intr-o luare de ostatici la o biserica din Bagdad. In atacul atribuit al-Qaida au fost omorati si sapte membri ai serviciilor de securitate.

In septembrie, 273 de irakieni, dintre care 185 de civili, au fost ucisi, iar 485 au fost raniti in violentele din Irak.

In randul armatei americane, doi militari au murit in octombrie din cauza unor accidente. In total, 4.427 de militari americani au murit in Irak din 2003 si pana in prezent, conform unui bilant SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.