Parlamentul bulgar a autorizat joi vanatoarea de ursi bruni printr-un amendament la legea privind vanatoarea extrem de criticat de miscarile ecologiste.

Ursii bruni, a caror populatie in Bulgaria este estimata intre 600 si 800 de exemplare, una dintre cele mai importante din Europa, erau pana in prezent o specie protejata in aceasta tara, informeaza AGERPRES.

Schimbarile adoptate obliga pe viitor Ministerul Mediului si Ministerul Agriculturii si Padurilor sa stabileasca in fiecare an pana la sfarsitul lunii ianuarie o cota de vanatoare care sa nu reprezinte mai putin de 3% si nici mai mult de 8% din populatia de ursi.

  • Ecologistii: Noua lege satisface lobby-urile vanatorilor

Potrivit miscarilor ecologiste, noua lege vizeaza sa satisfaca lobby-urile vanatorilor. Autorii legii au afirmat in schimb ca in acest fel apara interesul general in urma unei serii de incidente.

In luna mai, un barbat de 65 de ani a fost gasit mutilat si desfigurat de un urs in muntii Rodopi (sud). O serie de atacuri ale ursilor asupra animalelor domestice au avut loc de asemenea in regiumea Smolian (sud).

Cititi si: CE: Romania nu a respectat reglementarile privind vanarea pasarilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.