Noua zi de greve si manifestatii impotriva reformei pensiilor va determina, joi, anularea a 50 la suta din cursele de pe aeroportul parizian Orly si 30 la suta pe Roissy si alte aeroporturi, potrivit Directiei generale pentru aviatie civila (DGAC), relateaza AFP.

DGAC a anuntat miercuri ca a facut aceste recomandari de anulare a zborurilor companiilor aeriene. Perturbarile previzibile ale traficului aerian sunt similare celor inregistrate in ultima zi de actiune, din 19 octombrie, scrie MEDIAFAX.

In timp ce impopulara reforma a pensiilor a fost adoptata definitiv miercuri de catre Parlament, sindicatele au facut apel la o noua mobilizare, joi.

Acest apel se refera in special la functionarii publici. Mai multe sindicate ale companiei aeriene Air France au cerut, de asemenea, incetarea activitatii de la o ora pana la 24 de ore. O revenire la normal va avea loc vineri.

Opozitia fata de aceasta reforma, care creste varsta minima de pensionare de la 60 la 62 de ani, a generat proteste masive, in special in sectoarele strategice, energie si transporturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.