O ancheta penala a fost demarata la manastirea Sviato-Bogoliubski, din regiunea rusa Vladimir, dupa reclamatiile mai multor orfani care sustin ca au fost abuzati de personalul monahal, a declarat purtatorul de cuvant al comisiei de ancheta, citat de Interfax in pagina electronica de miercuri.

"Pentru a asigura verificarea completa si obiectiva a argumentelor reclamantilor si pentru a elucida toate circumstantele, a fost demarata o ancheta penala, in baza articolului 127 din Codul Penal rus (sechestrarea unui minor)", a afirmat, miercuri, Vladimir Markin.

La inceputul lunii octombrie, mai multi orfani de la manastirea Sviato-Bogoliubski au raportat probleme cu care s-au confruntat in timpul sederii lor la manastire, referitoare la o posibila incalcare a drepturilor lor, transmite MEDIAFAX.

Anterior, o ancheta ordonata de comisarul rus pentru Drepturile Omului, Vladimir Lukin, a scos la iveala abuzuri impotriva unor copii, care au fost comise la aceasta manastire.

"Copiii care traiau anterior la manastire au povestit despre abuzurile la care au fost supusi de profesorii lor. Ei au fost loviti de mai multe ori, fortati sa depuna munci agricole de la ora 3.00 pana la ora 22.00, cu pauze de 30 de minute pentru micul dejun si pranz. Au fost incuiati intr-un grajd, fara hrana, doar cu apa si paine uscata timp de 16 zile consecutiv. Au primit pedepse corporale constand in 12, 50, 70 de lovituri de curea, numarate cu voce tare de profesor. Au fost obligati sa citeasca psalmi pana la ora 2.00 dimineata si sa se trezeasca la ora 5.30", potrivit purtatorului de cuvant al lui Lukin, care a citat rezultatele acestei anchete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.