Cel putin 272 de persoane au murit si alte 412 sunt date disparute dupa cutremurul care a declansat un tsunami in vestul Indoneziei.
Potrivit MEDIAFAX, un bilant anterior mentiona ca "Cel putin 154 de persoane au fost ucise, iar alte 400 sunt in continuare date disparute", conform declaratiei sefului serviciilor de interventie pentru provincia Sumatra de Vest, Harmensyah.

Harmensyah a subliniat necesitatea urgenta de a se acorda ajutor supravietuitorilor. "Si-au pierdut casele si au nevoie de un ajutor important. Au fost aduse corturi, dar nu in numar suficient", a adaugat el.

Operatiunile de interventie sunt ingreunate de izolarea insulelor Mentawai, unde accesul este dificil si care sunt private de comunicatii.

Cutremurul, a carui magnitudine a fost initial estimata la 7,5, s-a produs luni in regiunea Kepulauan Mentawai, la ora locala 21.42 (17.42, ora Romaniei), la o adancime de 14,2 kilometri, a anuntat Observatorul Geologic american, USGS. [Avertizarea de tsunami in Indonezia]

Seismul a fost urmat de valuri de trei metri inaltime, care au devastat aproximativ zece sate situate pe coasta arhipelagului Mentawai, in largul insulei Sumatra, una dintre zonele cele mai amenintate de seisme in Indonezia, scrie agentia de stiri MEDIAFAX.

La 26 decembrie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 9,3 a provocat un tsunami devastator soldat cu cel putin 168.000 de victime in Indonezia si alte zeci de mii in jurul Oceanului Indian.

In urma cu peste un an, la 30 septembrie 2009, Padang a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea de 7,6 care a provocat moartea a 1.000 de persoane si importante pagube materiale.

Citeste si: [Ce catastrofe se mai intampla in lume?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.