Avertizarea de tsunami lansata in urma cutremurului cu magnitudinea de 7,5 grade produs luni in largul coastei vestice a Indoneziei, a fost ridicata, relateaza AFP

[UPDATE] Cutremurul s-a produs in regiunea Kepulauan Mentawai, la ora 21.42 (17.42 ora Romaniei), la o adancime de 14,2 kilometri, a precizat USGS intr-un comunicat difuzat pe site-ul sau de Internet.

Zona respectiva este situata la 245 de kilometri vest de Bengkulu, pe insula Sumatra, si la 281 kilometri sud de Padang, intr-o regiune foarte frecventata de turisti, scrie MEDIAFAX.

Potrivit locuitorilor, seismul a fost resimtit pana in Padang. "Cutremurul a durat aproximativ trei secunde. Locuitorii au intrat in panica si au fugit pe dealuri, dar incep sa revina. Nicio victima si nicio paguba materiale nu au fost semnalate", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al agentiei indoneziene pentru catastrofe naturale, Priyadi Kardono.

Adancimea mica a cutremurului a determinat Centrul de alerta in caz de tsunami in Pacific, cu sediul in Statele Unite, sa anunte o avertizare, subliniind insa ca nu exista "riscul producerii unui tsunami devastator". Avertizarea a fost ridicata la mai putin de doua ore de la seism.

Potrivit BBC News Online, epicentrul cutemurului a fost localizat la 244 kilometri sud de orasul Padang, iar pentru moment nu au fost anuntate victime sau pagube materiale.


Anterior, seismologii de la observatorul geologic american, USGS, au anuntat producerea unui puternic cutremur cu magnitudinea de 5,7 in insula indoneziana Sulawesi, scrie MEDIAFAX.

Cutremurul s-a produs la ora 21.05 (15.05 ora Romaniei), la o adancime de 26 de kilometri in Marea Molucelor.

Epicentrul cutremurului s-a aflat la 172 de kilometri sud de Manado, in nord-estul Sulawesi, a precizat observatorul geologic american.

USGS a anuntat initial ca seismul a avut magnitudinea de 6,1 si s-a produs la o adancime de 32 de kilometri.

Indonezia este situata pe Cercul de Foc al Pacificului, zona unde activitatile vulcanice si seismice sunt foarte importante.

Citeste si:
Cutremur de 7.3 pe Richter în Japonia. Autoritățile au emis alertă...
Cutremur de 7.3 pe Richter în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.