Sapte copii romani, dintre care unii mai mici de 9 ani, munceau in conditii de sclavie la o ferma din Worcester, Marea Britanie.

  • Minorii lucrau in conditii inumane

Potrivit cotidianului britanic The Independent, acestia au fost gasiti saptamana trecuta in niste conditii inumane, aproape congelati.

Copiii se numarau printre cei 50 de muncitori romani care culegeau ceapa verde pe un camp in zona Kempsey din Worcester.

Varstele lor sunt cuprinse intre 9 si 15 ani. Copiii erau obligati sa munceasca de dimineata pana seara. Desi temperaturile coborau pana aproape de 0 grade Celsius, acestia erau imbracati in haine foarte subtiri, rupte ca pentru o vreme de vara.

De asemenea, pe camp a fost gasita si o pereche de cizme de cauciuc, care era protrivita pentru un copil de 5 ani. Acest lucru indica faptul ca la ferma au lucrat si copii de o varsta mai mica, mai precizeaza cotidianul britanic.

  • Copiii nu primeau mancare si apa

Pe langa conditiile vitrege in caree lucrau, copiii nu aveau parte nici de mancare si de apa. Dintre cei sapte micuti, sase au fost dati in grija autoritatilor locale.

O parte dintre minori lucrau alaturi de parintii lor, iar altii erau pe cont propriu.

In acest moment, autoritatile britanice au deschis o ancheta, politia intentionand sa aresteze cel putin unul dintre angajatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.