Uniunea Europeana a anuntat ca va trimite patrule speciale la granitele Greciei pentru a impiedica cresterea numarului mare de imigranti ilegali veniti din Turcia.

Situatia de la granita Greciei cu Turcia este din ce in ce mai ingrijoratoare. Numarul de oameni care trec granita ilegal a ajuns sa atinga un procent alarmant, iar Grecia s-a dovedit incapabila sa faca fata situatiei pe cont propriu”, a declarat Cecilia Malmstrom, comisarul de interne al UE, relateaza EUobserver.

Patrula speciala de granita “Rapid Border Intervention Teams (Rabit-s)” va fi trimisa la cererea Greciei. Aceste patrule sunt folosite pentru prima data de la infiintarea lor in 2007.

Patrulele Rabit-s sunt autorizate sa acceseze bazele de date ale Greciei si “daca este necesar, sa foloseasca forta”. Trupele sunt autorizate sa poarte arma si uniforma nationala, insa se disting printr-o panglica albastra lega la brati, cu sigla Uniunii.

Numarul mare de imigranti care trec granita in Grecia este o problema europeana, ceea ce are nevoie de o solutie europeana” ,a declarat ministrul de Interne grec, Christos Papoutsis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.