Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", de la PRO TV, ca, deocamdata, nu crede ca presedintele SUA, Barack Obama va veni in Romania, existand in schimb discutii despre o vizita in SUA a presedintelui Basescu.

"De fapt, discutia era legata de o vizita a presedintelui Basescu in SUA. Nu cred ca vine aici presedintele Obama. Avand in vedere ca vicepresedintele (Joe Biden, n.red.) s-a aflat recent aici in vizita, nu cred ca Obama va veni in vizita", a spus el la emisiunea "Dupa 20 de ani", intrebat despre momentul in care liderul american ar putea sa vina la Bucuresti, transmite MEDIAFAX.

Diplomatul a adaugat ca "Obama si Biden sunt un fel de pereche si sunt nevoiti intr-un fel sa imparta lumea, locurile in care fac vizite in functie de interes si de posibilitatile pe care le au".

El a spus ca ambele administratii isi doresc foarte mult, la cel mai inalt nivel, o intalnire intre cei doi lideri.

Ambasadorul a precizat, insa, ca este vorba despre doi lideri foarte ocupati, nevoiti sa gestioneze problemele din propriile tari astfel incat "este practic o problema de stabilire a programului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.