Cel putin 138 de persoane au murit de holera in ultimele zile in Haiti, potrivit unui bilant comunicat vineri de un oficial al ONU, care a anuntat trimiterea unor materiale medicale si personal pentru combaterea epidemiei, relateaza AFP.

Catherine Bragg, coordonator adjunct al ONU pentru situatii de urgenta, a comunicat acest bilant in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul Natiunilor Unite din New York, la intoarcerea dintr-o vizita de recunoastere in Haiti.

Ea a explicat ca agentiile de ajutor internationale dispun de 300.000 de doze de antibiotice gata sa fie folosite in tara si ca aproximativ 10.000 de cutii cu pilule pentru purificarea apei, precum si de 2.500 de recipiente si pachete de igiena au fost distribuite in zonele afectate, transmite MEDIAFAX.

"Ceea ce este important este ca se poate evita decesul din cauza holerei, iar noi vom face tot posibilul pentru a ajuta autoritatile haitiene sa impiedice noi decese", a declarat ea.

Epidemia afecteaza in special regiunea Saint-Marc, din departamentul Artibonite, departe de taberele unde locuiesc sute de mii de refugiati care si-au pierdut casele dupa cutremurul din 12 ianuarie, soldat cu 250.000 de morti.

Nicio epidemie majora nu a fost constatata in zona afectata de seism, chiar daca situatia din unele tabere este "ingrozitoare", a afirmat Bragg.

Holera face ravagii in Haiti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.