Epidemia de holera se extinde in Haiti. 135 de persoane au decedat din cauza bolii.
135 de persoane au decedat in ultimele zile in Haiti ca urmare a unei epidemii de holera declansate in nordul tarii. De asemenea, alte 1.500 de cazuri au fost depistate, a anuntat - joi - Claude Surena, presedintele Asociatiei medicale haitiene, informeaza AGERPRES.

"Am inregistrat 135 de decese (din cauza holerei) si 1.498 de bolnavi de diaree (...). Potrivit analizelor efectuate in laborator, este vorba despre holera"
, a declarat doctorul Surena, explicand ca se asteapta la o declaratie ulterioara a Guvernului pe aceasta tema, potrivit MEDIAFAX.

Nordul tarii a cunoscut un aflux de refugiati, traind in condiţii de igienă precara, după seismul devastator din 12 ianuarie. Cauza epidemiei o constituie proasta calitate a apei potabile, a indicat - joi - Asociatia medicală a tarii.

Unele persoane ar fi decedat la domiciliul lor in regiunea Artibonite si in centrul insulei, potrivit mai multor surse medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.