Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat marti ca exista potential pentru rezolvarea conflictului transnistrean, dar acest lucru nu depinde doar de Rusia, ci si de pozitia Republicii Moldova, a Transnistriei, a Romaniei si a Uniunii Europene, relateaza agentia Interfax, in pagina electronica.

"Consider ca putem obtine rezultate bune aici, dar pentru ca acest lucru sa se intample, toate partile implicate in acest conflict trebuie sa adopte pozitii constructive", a afirmat Medvedev, in cadrul unei conferinte de presa, la finalul unei intrevederi cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german, Angela Merkel, la Deauville, in vestul Frantei, transmite MEDIAFAX.

"Un alt lucru este ca administratia din Moldova este in prezent intr-o stare de incertitudine. Alegerile vin si, in mod natural, aceste procese pot fi reluate numai cand partile la negocieri sunt formate, iar o parte la negocieri este o parte care are puteri", a precizat presedintele rus.

Medvedev a reiterat ca Rusia va continua sa promoveze rezolvarea conflictului transnistrean, dar a apreciat ca succesul negocierilor va depinde si de alti participanti la acest proces.

"As vrea sa subliniez ca succesul acestui proces nu depinde doar de Rusia. Succesul intregii activitati depinde de asemenea de pozitia Republicii Moldova, a Transnistriei, a Romaniei si a UE", a afirmat el.

Alegerile legislative din Republica Moldova sunt programate pentru 19 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.